>>Zingtuigenwandeling een groot succes

Zingtuigenwandeling een groot succes

22-09-2015

Zingtuigenwandeling een groot succes

Om 10.15 uur op de stoep van De oude Pastorie: genieten van en dansen op de klanken van het draaiorgel van Thor v.d. Peppel (drukkerij Molenaar). Dat doen ruim zeventig individuele deelnemers en bewoners van De Bolder, De Marke, Voor Anker en De oude Pastorie die zich hebben opgegeven voor de zintuigenwandeling. Het weer is beter dan verwacht en de stemming direct al opperbest. Na een kort welkom en openingswoord van Linda de Haan trekt de groep het oude dorp door. Een bonte stoet van rolstoelers, begeleiders en de individuele wandelaars.

In de Oude Kerk luisteren ze naar orgelklanken, in de Brassershoeve genieten ze, onder het genot van een kopje koffie –spontaan aangeboden- van een bijzonder enthousiast dameskoor en bij de finish speelt een deel van Harmonie Pr. Irene allerlei bekende melodieën. Gezelligheid is deze ochtend troef!

De route voert langs een aantal winkels die hun medewerking verlenen. Dat betekent genieten van heerlijke chocolade (de Suikelaschuur), van stukjes kaas en vlees (de Vershof) en van bloemengeuren en -kleuren in Sonia, de bloemen- en plantenzaak.

Tegen twaalf uur eindigt de wandeling voor en in de bibliotheek op Plein 2000 waar de groep op een bijzonder prettige wijze wordt ontvangen en zich opnieuw kostelijk vermaakt…

Ook op deze plaats dank aan allen die hebben meegewerkt om deze ochtend tot een succes te maken.

Werkgroep Dementievriendelijk Huizen