>>Stichting Thuis in Dementie neemt de CRDL in on...

Stichting Thuis in Dementie neemt de CRDL in ontvangst

30-03-2017

Stichting Thuis in Dementie neemt de CRDL in ontvangst

Mogelijk gemaakt door Rabobank coöperatiefonds 2016

De stichting Thuis in Dementie is verheugd dat zij de CRDL heeft kunnen aanschaffen met de subsidie van het Coöperatiefonds. De CRDL is een bijzonder instrument om weer echt contact te maken met mensen met dementie. Het is een houten object dat intuïtief uitnodigt om aangeraakt te worden. Wanneer twee of meer personen dit gezamenlijk doen komen er aangename geluiden uit de CRDL. Dit kunnen geluiden vanuit de natuur zijn, muziekinstrumenten of bijvoorbeeld dierengeluiden. Het is ook mogelijk om persoonlijke geluiden te maken en toe te voegen aan de SD-kaart.

De CRDL is opgenomen in de collectie van de Dementheek van de stichting. De Dementheek is gehuisvest in De Oude Pastorie aan de Oranje Weeshuisstraat 1 in Huizen. U bent van harte welkom om hier de bijzondere eigenschappen van de CRDL samen te ervaren. Als u vooraf een afspraak maakt zullen wij ervoor zorgen dat er iemand beschikbaar is om uw wegwijs te maken met de CRDL. U kunt hiervoor bellen met 035 – 526 01 11.

Stichting Thuis in Dementie heeft als doel het ontwikkelen en aanbieden van laagdrempelige en toegankelijke voorzieningen aan mensen met dementie en hun naasten om hun kwaliteit van leven en welbevinden positief te beïnvloeden. Zo participeert zij bijvoorbeeld in de werkgroep Dementievriendelijk Huizen (https://dementievriendelijkgooi.nl/huizen) en heeft zij een Dementheek opgericht. De Dementheek is een speciale bibliotheek met een collectie boeken, aangepaste spelmaterialen en historische films voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Meer informatie:  Voorzitter stichting Thuis in Dementie Nel Hoogmoed  06 – 301 569 89

 

Lilian van Bentum, lid van de commissie Coöperatiefonds, overhandigd aan Nel Hoogmoed, voorzitter Thuis in Dementie, dit mooie instrument. Foto rechten vrij.