>>Podotherapiepraktijk 2Care in Huizen krijgt pre...

Podotherapiepraktijk 2Care in Huizen krijgt predikaat 'dementievriendelijk'

30-05-2016

Podotherapiepraktijk 2Care in Huizen krijgt predikaat 'dementievriendelijk'

Podotherapiepraktijk 2Care in Huizen ontving op 30 mei jl. uit handen van Cees Croes, vicevoorzitter van het bestuur Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken, als eerste paramedische praktijk in Huizen de solidariteitssticker ‘Dementievriendelijk Vergeet-mij-niet’.

Alzheimer Nederland reikt, zoals bekend, deze sticker uit aan bedrijven, instellingen en verenigingen die er blijk van geven solidair te zijn met mensen met dementie. De sticker staat symbool voor meer begrip voor mensen met dementie én hun naasten.

Karin Van der Roest, de directeur van 2Care, is lid van de Werkgroep dementievriendelijk Huizen. Met haar inzet streeft zij naar het doorbreken van het taboe in de omgang met mensen met dementie en geheugenproblemen in de Gemeente Huizen. Daarnaast streeft zij naar meer bekendheid en begrip voor deze patiëntengroep bij paramedische praktijken en bij (medisch)pedicures.

Haar podotherapiepraktijk heeft aanpassingen voor patiënten met dementie en geheugenverlies doorgevoerd. Zo neemt zij o.a. in haar praktijk extra tijd voor de oudere patiënt en degene met beginnend geheugenverlies of dementie.

De ontvangst van de solidariteitssticker voor 2Care Podotherapie ziet zij als een beloning en aanmoediging om zich in te blijven zetten voor een dementievriendelijke samenleving.