>>Op de duofiets Huizen door

Op de duofiets Huizen door

24-09-2015

Op de duofiets Huizen door

Donderdag, 24 september: Op de duofiets Huizen door

Van 10 uur ’s morgens tot ca. drie uur in de middag doorkruist een aantal enthousiaste duofietsers Huizen.

Nu de weergoden alweer hun medewerking verlenen, geniet een vijftiental mensen met dementie en een achttal begeleiders van de omgeving, een verfrissend briesje en vooral van hun sportieve bezigheid. Tijdens de tochtjes wordt er bovendien heel wat afgekletst…

Een aantal begeleiders geniet van een welverdiende lunch die hun in het restaurant van het gemeentehuis wordt aangeboden. Ook de vierde dag van Wereldalzheimerweek kent een prima verloop…

Een deelnemer/begeleider.

Uitje met mijn moeder een schot in de roos!

In eerste instantie had mijn moeder aangegeven niet te willen fietsen. Ze kon natuurlijk ook niet weten wat voor prachtige, veilige duofiets ik voor haar klaar had staan.

Het bleek meteen een schot in de roos. Bij het wegrijden verscheen een uitbundige lach op haar gezicht. Ze vond het geweldig.

We zijn het hele dorp door gefietst en ze fietste dapper mee. Dit heeft ze al een paar jaar niet meer gedaan. De lach bleef de hele fietstocht. Toen we afstapten vroeg ze direct of ze nog eens mocht. Ik heb een heel gelukkig gevoel over deze bijzondere ervaring. Wat heerlijk om haar zo vrolijk en gelukkig te zien.

Een dochter.