>>Feestelijke voorstelling met toneel en zang

Feestelijke voorstelling met toneel en zang

26-09-2015

Feestelijke voorstelling met toneel en zang

Zaterdag 26 september: Feestlijke afsluiting Wereldalzheimerweek 2015 in 't Gooi in de Boerderij van Huizen.

Ruim zeventig bezoekers, jong en oud, wonen de afsluiting bij van de Wereldalzheimerweek die van maandag 21 t/m zaterdag 26 september 2015 is gehouden in Huizen. Ademloos kijkt en luistert het dankbare publiek naar de toneelvoorstelling "Oma's Oma" van en door Ida van Dril. Alleen bij de humoristische momenten in het stuk klinken uitingen van waardering en gelach. Iedereen is onder de indruk van de acteerprestaties van Ida (www.idavandril.nl) en het spontane applaus na afloop van de voorstelling illustreert hoezeer iedereen heeft genoten.

Na de pauze treedt het seniorenkoor "De Weidevogels" op met een keur van vooral oudhollandse liederen. Van "De blanke top der Duinen" tot "O Margrietje, de bloemen zullen bloeien...." Enthousiast zingt, wiegt en klapt de zaal de liederen mee op de maat van de muziek. Al met al een wel heel feestelijke afsluiting van een week vol activiteiten.

Jan van Westering, de voorzitter van het bestuur van Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken bedankt tot slot de Werkgroep Dementievriendelijk Huizen en alle vrijwilligers die hebben meegewerkt om de week tot een groot succes te maken. Hij geeft tevens aan dat Wereldalzheimerweek 2016 zal worden gehouden in Gooise Meren, de gemeente die per 1 januari 2016 ontstaat.

Licht neuriënd vertrekt een ieder, velen met een zonnige bloem in de hand, na afloop richting huis. Een gedenkwaardige week is op waardige wijze afgesloten.Ook op deze plaats danken wij allen die, op welke wijze dan ook, hebben meegewerkt om alles goed te laten verlopen.

Cees Croes
Voorzitter Werkgroep dementievriendelijk Huizen