>>Eerste pedicure in Huizen ontvangt sticker 'Sam...

Eerste pedicure in Huizen ontvangt sticker 'Samen Dementievriendelijk'

22-04-2017

Eerste pedicure in Huizen ontvangt sticker 'Samen Dementievriendelijk'

EERSTE PEDICURE IN HUIZEN ONTVANGT STICKER ‘SAMEN DEMENTIEVRIENDELIJK’

-Gerlinda van Brederode-Gooijer kiest voor kwetsbare ouderen-

Huizen is sinds september 2015 dementievriendelijk en streeft er daarom na dat zoveel mogelijk winkels, bedrijven, verenigingen en instellingen dementievriendelijk worden. Als die zich hebben bekwaamd, kunnen zij bij www.samendementievriendelijk.nl een sticker aanvragen. Die geeft aan dat zij zich dementievriendelijk hebben leren opstellen.Op zaterdag 15 april ontving Gerlinda als eerste pedicure in Huizen de sticker ‘Samen Dementievriendelijk’ uit handen van Cees Croes, voorzitter van de Werkgroep dementievriendelijk Huizen en vicevoorzitter van Alzheimer Nederland, afd. Gooi en Omstreken.

Gerlinda is in 2000 begonnen met haar bedrijf, richtte in haar woning een schoonheidssalon in en startte haar bedrijfsvoering. Een paar jaar later voegde ze pedicurebehandelingen toe aan haar pakket aan vaardigheden en specialiseerde zij zich in diabetes.  Omdat veel kwetsbare ouderen slecht ter been zijn of door ziekte aan huis gebonden, kiest ze er al jaren voor om naar de mensen thuis te gaan om als ambulant pedicure de mensen in hun vertrouwde omgeving te behandelen. In de kring van klanten bevinden zich zowel mensen met een lichamelijke als mensen met een geestelijke handicap.

Door de jaren heen ontmoette zij steeds meer cliënten met dementie. Vandaar dat zij zich in de praktijk steeds verder ontwikkelde als dementievriendelijke pedicure en schoonheidsspecialiste. Door Karin van der Roest van ‘2Care-podotherapie’ werd ze attent gemaakt op de mogelijkheid om een presentatie bij te wonen van Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken. En zo geschiedde. Gerlinda vertelt van cliënten die kampen met beginnende dementie. Soms betreft het mensen die op het punt staan om in een verpleegtehuis te worden opgenomen. Regelmatig maken die een wat verwarde indruk. Het komt voor dat een voetbehandeling even moet wachten omdat Gerlinda eerst helpt om zo’n cliënt te assisteren bij het aankleden of bij het klaarmaken van een boterham. Kortom, een dergelijk bezoek vraagt regelmatig meer dan alleen de behandeling als pedicure. Gerlinda vindt dit een verrijking van haar werk, vooral omdat dit het zo afwisselend maakt. Zij ervaart het als een eer dat zij als eerste pedicure met haar bedrijf, Gerlinda’s Schoonheidssalon, Delta 188 te Huizen (Tel: 0642895687), de ‘Sticker Samen dementievriendelijk’ kreeg uitgereikt.