>Agenda

Agenda

Actuele activiteiten

Najaarsprogramma 2018 | Oude pastorie Huizen

Dementie heeft vaak ook een grote impact op de mensen in de omgeving van iemand met dementie. Mantelzorgers kunnen gebruikmaken van een wekelijks spreekuur voor informatie, praktisch advies of een luisterend oor.

Onze coördinator Dagbesteding, Joke Kelderman, is op donderdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur hiervoor beschikbaar in de Dementheek.

Locatie, bereikbaarheid en aanmelden
Alle genoemde activiteiten vinden plaats in het Oranje Weeshuis op de Oranje Weeshuisstraat 5, 1271 VP te Huizen.

Er zijn geen kosten aan de activiteiten verbonden.

U kunt zich aanmelden door te bellen naar 035-5260111 of door een e-mail te sturen naar directiesecretariaat@oudepastoriehuizen.nl waarin u uw naam en telefoonnummer vermeldt alsmede de activiteit waarvoor
u zich wilt opgeven. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Download najaarsprogramma 2018

Vaste activiteiten

DemenTheek | Loosdrecht

De DemenTheek biedt de mogelijkheid om kosteloos materiaal te lenen en uit te proberen in de thuissituatie voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Hierbij kunt u denken aan aangepaste telefoons, simpele afstandsbedieningen, sensoren, GPS-systemen, dagritmeklokken en nog veel meer. Ook informatie over de online Keuzehulp www.fit-keuzehulp.nl en over andere producten is aanwezig. Uitgangspunt is dat het prettig thuis blijven wonen ondersteund wordt.

Meer informatie

Alzheimer Café | Huizen/BEL gemeentes

Elke 3e donderdag van de maand
Tijd : 19.30–21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Plaats: Brassershoeve, Waterstraat 2, 1271 RP Huizen.

Donderdag 15 november - Het belang van goed eten en drinken
In het beginstadium van dementie zijn er waarschijnlijk nog weinig problemen met eten en drinken. Maar gaandeweg kun je vergeten te eten of juist extreem veel (zoet) willen eten. Eetproblemen ontstaan vaak bij het vorderen van de ziekte. De gastspreker van deze avond geeft handvatten en praktische adviezen om hiermee om te gaan.
Gastspreker: Corinne Klinkert, diëtiste bij Amaris zorggroep

Donderdag 20 december - Feestelijke afsluiting
Zo dicht op de Kerst willen wij dit eerste jaar Alzheimercafé in de Brassershoeve feestelijk afsluiten. We kijken terug en vooruit, eten oliebollen en appelflappen en vertellen en/of luisteren naar kerstverhalen.

Alzheimer Café | Weesp/Gooise Meren

Elke 1e donderdag van de maand
Tijd: 19.30 - ca. 21.15 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Plaats: Restaurant ‘Hart van Weesp’, Herengracht 35, Weesp
Tel: 0294 239670

Download de nieuwsbrief van Weesp

Donderdag 1 november - Veranderd gedrag
Voor mensen in de nabije omgeving verandert de relatie. De vertrouwde vanzelfsprekendheid verdwijnt, het contact moet op een andere manier vorm krijgen. Hoe doe je dat? Hoe houd je begrip voor elkaar en blijft het contact goed verlopen? Vanavond in het Alzheimer café hierover in gesprek met de psycholoog.
Gastspreker: Janneke Horseling psycholoog Vivium Zorggroep

Donderdag 6 december - Rouw en verlies
Wie te maken heeft met dementie, als patiënt of als naaste, heeft veel te verwerken. Opeens staat het gewone leven op zijn kop. Alles wat vanzelfsprekend was, wordt anders. Omgaan met dementie is ook omgaan met rouw en verlies. Als jezelf of je partner dement wordt, kom je terecht in een rouwproces. Wat gebeurt er dan met je? Waar kan je mee te maken krijgen? Hoe kun je er mee omgaan? U kunt natuurlijk uw eigen ervaringen inbrengen.
Gastspreker: Carolien v. Waveren-Hogervorst, geestelijk verzorger in de ouderenzorg.

Alzheimer Café | Hilversum/Wijdemeren

Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, wat door een deskundige inleider wordt verzorgd. Voor informatie en vragen zijn er deskundigen aanwezig, alsook een uitgebreide informatietafel.

Datum: elke 2e woensdag van de maand
Tijd: 19.30 - 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).
Plaats: Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum (parkeren, entree en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis)
Informatie: alzheimercafe.hilversum@gmail.com of 06-2095 1875

Woesdag 14 november - Dementie, muziek en beweging
Mensen met dementie krijgen naast geheugenstoornissen ook vaak te maken met gedrags- en karakterveranderingen. Daar waar men allerlei andere zaken gaat vergeten, kan muziek en meezingen het geheugen activeren. Muziek kan de gemoedstoestand van een persoon met dementie positief beïnvloeden. Ook in een later stadium van de dementie reageren mensen nog op muziek. Muziek wordt daarom doelgericht ingezet in de verschillende stadia van dementie. Wat kunt u er thuis mee?
Gastsprekers: Jacqueline van der Kamp–Nijhuis en Anneke Vreugendenhil, muziektherapeuten.

Woensdag 12 december - Omgaan met verlies en rouw bij dementie
Wanneer men te maken krijgt met dementie, begint vroeg of laat het proces van afscheid nemen. Het afscheid nemen van iemand die door de dementie een ander persoon wordt. En ook mensen met dementie krijgen te maken met verlies door de dood. Het is voor de omgeving moeilijk in te schatten hoe de dood door mensen met dementie beleefd en begrepen wordt en hoe zij omgaan met verlies en verdriet.
Gastspreker: Ingeborg Duursema, geestelijk verzorger Hilverzorg

Onvergetelijk Singer - Speciale rondleiding | Laren

Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers

Dat is het doel van Onvergetelijk Singer. Tijdens deze bijzondere rondleiding wordt er samen gekeken naar kunst aan de hand van een maandelijks wisselend thema. De deelnemers krijgen door vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren de mogelijkheid om hun eigen observaties, verhalen en ervaringen te delen, zonder daarbij terug te hoeven vallen op het kortetermijngeheugen. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.Singer Laren biedt met Onvergetelijk bovendien een veilige en verrassende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Data  Iedere eerste vrijdag van de maand
Tijd   14:30 - 16:00 uur
Prijs   € 8,50 per persoon inclusief museumentree. Met Museumjaarkaart € 3,00 per persoon.
           
Reserveren is noodzakelijk via receptie@singerlaren.nl

Groepen zijn van harte welkom, ook op andere dagen en tijden.
De kosten zijn € 90,00 per groep van maximaal 12 personen, inclusief museumentree.
Mail naar receptie@singerlaren.nl of bel 035 539 39 56 om de mogelijkheden te bespreken.